КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ

Скоро да не постоји особа која не воли чоколаду ( ја барем не знам никог), а кад су на једном мјесту тамна, млијечна и бијела чоколада- чаролија може да почне!

САСТОЈЦИ ЗА КОРУ:

 1. 3 јаја,
 2. 3 кашике шећера,
 3. 1,5 кашика брашна,
 4. Пола прашка за пециво,
 5. 3 кашике какаоа
 6. 2 кашике рума

САСТОЈЦИ ЗА КРЕМЕ:

 1. 900 ml течног шлага ( користила сам Полимарк )
 2. 200 g чоколаде за кухање ( Менаж или Кандит)
 3. 200 g млијечне чоколаде
 4. 200 g бијеле чоколаде
 5. 3 кремфикса за колаче

ЗА УКРАШАВАЊЕ : 50 g чоколаде по укусу, чоколадне бомбоне, пралине…пустите машти на вољу!

ПРИПРЕМА КОРЕ:

Умутити 3 бјеланцета са шећером и постепено додавати једно по једно жуманце. Кад је добро умућено додати брашно помијешано са пецивом, а на крају  какао и лагано измијешати да се сједини.Калуп за торте премазати маргарином и посути какаом.Истрести смјесу, поравнати и пећи на 170 ° 10 минута.Печену кору извадити из калупа и оставити да се охлади.

ПРИПРЕМА КРЕМЕ:

На пари отопити 300 ml течног шлага и чоколаду за кухање стално мјешајући. Кад се отопи пребацити у други суд и оставити да се прохлади.Исто урадити са млијечном и са бијелом чоколадом. Све три посуде оставити у фрижидер да се креме хладе најмање 2 сата.

Охлађене креме добро измиксати. На пола мућења у крему са чоколадом за кухање додати пола кесице кремфикса и добро умутити.Кору за торту пребацити на тацну, попрскати је са мјешавином рума и воде.Око коре поставити округли калуп, који смо претходно или премазали уљем, или обмотали прозирном фолијом.Пажљиво истрести крему и премазати по кори. У преостале двије креме током мућења  додати по једну кесицу кремфикса.Пажљиво ставити преко прве креме крему са млијечном чоколадом, а преко ње крему са бијелом чоколадом. Оставити у фрижидер да преноћи.

Са охлађене торте пажљиво скинути калуп. Одозго нарендати млијечну чоколаду и украсити по жељи. ПРИЈАТНО!

Рецепт нам је послала : Љиљана