6 Najboljih trikova i kulinarskih tajni za savršeno jelo

Jelo koje sami napravite nije ukusno kao u restoranu?
Poušali ste na sto načina da napravite Vaše omiljeno jelo i nikada Vam nije ispalo kako ste željeli, a sve je tako jednostavno uz par kulinarskih trikova i tajnih sastojaka kako bi Vaše jelo iz restorana bilo isto toliko ukusno kao i kada napravite Vi sami kući.

Sada skrolujte dole i otkrijte par tajni savršeno ukusnog obroka…

  1. Ljubitelj ste jaja, kobasice, palačinaka, mesa ali Vas mrzi da pržite jer se u svakoj tavi zalijepi ili zagori, izgubi oblik i ukus?
    Tajne nekih kuvara su te da je bolje da koristite što stariju tavu za ovu vrstu jela i pripreme jer se na starijom tavi temperatura na površini mijenja a takođe je i tanje dno.


  2. Ako niste ljubitelj luka, ali svakako volite njegov miris i šmek, kuvari su otkrili dobar trik a on glasi da uzmete čen luka i prije stavljanja određenje hrane u tavu, tim istim čenom luka podmažete tavu, tačnije istrljate po cijelom površini pa tek onda dodajte hranu koju žeiti pržiti.

  3. Želite napraviti biftek ili komad mesa da bude sočan kao u restoranu? Trik je u tome da meso morate da izvadite 2 do 3 sata prije pripreme da odstoji na sobnoj temperaturi, i naravno da dobro iscijedite svu vodu iz komada mesa, ispržite i dobijete odličan rezultat uz jednostvan trik.

  4. Pire krompir Vam ispane užasno, pun grudvica, pregust ili prerijedak bez ikakvog ukusa? Rješenje je jednostavno sve što je potrebno jeste da kada se krompir skuva, da ga dobro iscijemo i osušimo u gazi, te dobro izgniječimo sa mlijekom i margarinom.

  5. Volite domaći hljeb, ali nikako da Vam ispadne kao onaj iz pekoteke. Sve što treba da uradite jeste da kada umijesite tijesto, stavite ga da se peče u rernu stavite i VATROSLANU posudu napunjenu vodom, kako bi se stvarao kontra efekat tačnije para, a on samog isparavanja te vode para će stvoriti hrskavu koricu i zlatni izgled hljeba.

  6. Presolili ste jelo, ili Vam je jelo previše kiselo? U slučaju da ste presolili onda polako i lagano dadajte malo vode ili rižu, a ako je jelo prekiselo onda možemo da dodamo šećera.

Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *