7 nacina za popravljanje raspolozenja

Za raspoloženje možemo reći da je to afektivno stanje, određene stvari u životu svaki čovjek na ovom svijetu osjeti i doživi na svoj način.
Raspoloženje je dosta drugačije od samih emocija, reći ćemo da ono može biti pozitivno i negativno tačnije biti raspoložen ili ne biti raspoložen.

U ovom tekstu ćemo da Vam otkrijemo par stvari koje će zasigurno uticati na Vaše negativno raspoloženje i učiniti ga boljim..zato čitajte dalje i osmijeh na lice! 🙂

 • ODJEĆA

  Ako si žena, dobar komad odjeće i dobra odjevna kombinacija zasigurno će da Vam podigne raspoloženje na veći nivo.
  Pogledajte sebe u ogledalo, nasmijte se i obucite ono u čemu se osjećate ispunjeno.
  Svaka žena na svijetu ima omiljeni komad odjeće, i kada se pogleda u ogledalo vidi se u najljepšem svjetlu, tako isto baš TI pronađi sebi omiljenu odjevnu kombinaciju i zasigurno ćeš se osjećati laganije, samopouzdanije i bolje.
 • SPAVANJE

  Kao i svako od nas, tako i ti imaš teže dana na poslu nego inače, više posla kući ili sitnih problema, zato ne budi mrzovoljna i neraspoložena, jednostavno je uhvati malo vremena i odmori.
  Odmor na svakog utiče pozitivno, odmorija ćeš lakse riješiti probleme i obaveze uz dobru volju.
  Svačijem tijelu je potrebam odmor, neredovnim snom pravite od sebe negativca kojem ništa ne paše, zato dajte sebi oduška barem sat vremena dnevno.
 • MUZIKA

  Muzika nas pokreće, slušajte omiljenje pjesme plešite i pjevajte najglasnije, glasnije od vašeg problema koji utiče na samo raspoloženje.
  Slušalice na uši i stvorite svoj mali svijet u svojoj glavi, neka Vas ritam ponese u smjeru dobrog raspoloženja, ili jednostavno izađite u grad na piće sa društvom, čaša dobrog vina i zvuk akustične gitare zasigurno garantuje dobro raspoloženje.
 • ŠETNJA

  Šetnja u prirodi će da Vam podari sopstveni mir, ostavi mjesta za razmišljanje i odmor u glavi.
  Lagana šumska šetnja, ili pak šetajući kroz park srest ćete određene osobe, djecu, događaje koje će da Vam privuku nesvjesno pažnju te Vam izmami osmijeh ili jednostavno nesvjesno ćete zaboraviti na Vaše probleme uz slučajnog prolaznika, pogled u daljinu ili čak pucketanje listova pod Vašim nogama dok šetate kroz šumu.
  Zato ustanite iz kreveta i pružite sebi sopstveno zadovoljstvo.
 • POZOVITE NAJBOLJEG PRIJATELJA

  Određene osobe iz Vašeg života, za koje ste jako vezani mogu da Vam podignu nivo raspoloženja bez da išta urade, jednostavno se pojave i sa Vama su.
  Suosjećaju se sa Vama, te Vam ne daju da budete neraspoloženi i pokušavaju da Vam prenesu dobru energiju.
  Prijatelji su naša podrška, važno je imati nekoga na koga se uvijek možete osloniti, kada je u pitanju sreća ili tuga.
  Sa nekim ljudima prija čak i tišina.
 • KUĆNI LJUBIMAC

  Ako imate kućnog ljubimaca oni su idealan način kako da izmame osmijeh na Vašem licu.
  Kada ste umorni, ljuti iscrpljeni oni su Vaši mali prijatelji, naravno djeca takođe, način na koji gledate svoju djecu i osobe koje volite pomoći će Vam da promijenite trenutnu perspektivu jer znate da je sa Vama neko ko Vas poštuje voli i cijeni.
  Mašta može svašta, tako i Vi. Igrajte se sa Vašom djecom, crtajte, izađite u park i izvedite svoje ljubimce u šetnju.
 • SMIJEH

  Znate kako se kaže ” Smijeh je lijek “.
  Smijeh u našem tijelu izaziva pozitivnu reakciju, smanjuje stres te zbog toga se osjećamo opuštenije veselije i raspoloženije.
  Ubijte stres smijehom, kada je najteže smijte se, najglasnije što možete, ne dozvolite da Vam problemi sklonu osmijeh sa lica.