Jezero Drenova Prnjavor

Jezero Drenova se nalazi u blizini grada Prnjavora svega nekih 10 tak kilometara, pravi je raj za ljubitelje ribolova. Nalazi se na putu Čelinac-Prnjavor. Smjšteno je između sela Drenova i Donji Vijačani, nalazi se u dijelu netaknute prirode i pogodno je za odmor, roštiljanje i ribolov.

Duž jezera se prostiru i kraće pješačke staze i jezero je okruženo crnogoričnim drvećem što mu daje neki poseban izgled.

Jezero je nastalo 1978 vještačkim putem prosječne dubine od oko 5m, bogato je šaranom, smuđom, somom i amurom i baš na jezeru Drenova su uhvaćeni jedni od rekordnih veličina soma od oko 100kg.

Duž jezera su napravljene klupice i stolovi koje možete iskoristiti ako planirate roštilj. Drenova kao jezero ima veliki turistički potencijal i kad bi opština malo obratila pažnju na uređenje oko jezera kao i pristupnih puteva posjećenost bi bila još veća.

Ali ipak ne možemo zanemariti i jezero ovakvo kakvo je sad jer je u ljetnim danima je prepuno ljudi koji vole potražiti odmor izvan grada. Možda čar i jeste u tome da jezero bude baš takvo kakvo jest : dio netaknute prirode bez ikakvog traga komercijalizacije.

PS: Prva moja posjeta jezeru je bila u zimskim danima što se vidi i sa slika, vjerujem da ću ga posjetiti u proljeće pa pišem temu sa novim slikama i utiscima 🙂