Kako jutarnji trenig utice na nas

Vjerovatno jutro ne mozete zamisliti bez velike solje kafe a pušači i bez par cigara, takav pocetak dana koliko je nezdrav za vase tijelo toliko a možda čak i više za vaš um.

Jeste li ikad razmislili da mjesto toga uradite par sklekova, trbusnjaka ili cak da protrčite 100 – 200 metara ? Znamo da jeste i ja sam ali natjeram se jedno jutro ili dva i onda smišljam razloge sam sebi iz kojih necu trenirati iduce jutro 😀

Zamislite to ovako : 15 min svako jutro koje ce te potrositi na malo treniranja nista vam u životu neće promjeniti samo će te se kroz par dana osjecati dosta bolje, fizički laganije a i dosta boljeg raspolozenja.

Ovako sam ja to poceo :

Ustajem sat prije posla prvih 5 min se lagano rastežem nakon toga uradim 15 trbušnjaka i 15 tak ili 20 sklekova, nakon toga idem da se umijem i popijem jabukovo sirće cimet i limun za mrsavljenje ( zbog prevelike tezine tadasnjih 106 kg) naravno to sve razmutim sa toplom vodom.

Zatim pravo u kupatilo umivam se perem zube i izlazim napolje, trčim lagano svega 10 tak min i uradim par čučnjeva ili se jos rastežem zavisi sta mi se kad da 😀 . Oblačim se i odlazim na posao tek na poslu pijem kafu.

Na ovakav način budjenja mi se bilo tesko naviknuti prvih 20 dana kasnije je to preslo u naviku nekad kad preskočim trenig ujutro ne osjećam se lijepo!

Uz malu redukciju ishrane i ovakvim načinom života sam za par mjeseci smršao 25 kg i popravio svoje raspolozenje za 200% .

Ništa nije nemoguće samo krenite sigurno malim koracima i ništa se ne može postići preko noći.

Jos neke prednosti vježbanja ujutro :

Izgradit ćete samodisciplinu 

Održava krvni pritisak i šećer pod kontrolom

Povisuje pozornost

Pridonosi kvaliteti sna – vježbanje ujutro ce vam pomoći da dosta lakse zaspite naveče

Poboljšava dobro raspoloženje

Povisuje aktivnost tokom cijelog dana