Spremanje za putovanje

Tekst je namjenjen onima koji uzivaju u putovanjima pa i onima kojima je u opisu posla da putuju, u tekstu ispod navodimo samo one stvari koje su vam neophodne da uradite i da ponesete..

Spremanje sebe : Najvaznije je na put kretati odmoran ukoliko je to moguce nije vazno dali vozite ili onako putujete, ja najcesce putujem automobilom i u vecini slucajeva vozim. Nemojte jesti tesku hranu i ne previse jesti prije puta. Praktikujte na put kretati ujutro a prethodno vece odmarajte..

Dokumenti : Vozacka dozvola (ukoliko ce te voziti), Licna ili pasos, Zdravstvena knjizica, saobracajna od auta, zelena karta i polisa osiguranja. Prije kretanja na put telefonom slikajte sve dokumente da se vidi slika i ubacite ih negdje da vam budu dostupni uvjek.. Najbolje upload na google drive.

Uredjaji : Telefon, punjac, navigacija, fotoaparat po zelji, auto punjac..

Odijelo : Zavisi od vremena koji trebate provesti na putu ali iako idete na kratko ponesti donji ves i odijelo za 2 dana minimalno, uvjek ubaciti nesto da se mozete malo bolje obuci.. Iako za tim nema potrebe u tom trenu kad krecete na put.

Hrana : Ja uvjek ubacim dosta ciste vode (par litara) nesto voca (narandze, jabuke) izbjegavajte gazirane sokove i cipsove itd… Jedan hljeb ili 10 tak kifli i par pasteta odma ubacite u vozilo to je za nedaj boze ako ne naidjete na prikladan restoran ili se zadrzite u guzvi.

Higijena : Nema se sta posebno navoditi sve sto vam treba i kod kuce.

Novac : Uvjek ponesite dovoljno novca, nesto bi trebalo da imate na kartici za svaki slucaj i vodite racuna o valutama..

Novac licne dokumente i dokumente od vozila kao i telefon i kljuceve drzite skoro uvjek uz sebe i pazite na to sto je vise moguce !