Uticaj meda na naše zdravlje i organizam

Med bi trebao da bude svakodnevnica u ishrani čovjeka jer poboljšava imunitet, može da djeluje na organizam kao veliki izvor energije, reguliše nivo šećera u krvi, pomaže dosta kod kašlja ili prehlade kao prirodni antibiotik.
Med sadrži u sebi antibakterijska svojsta koja imunitetu daju snagu, smanjuje i rizik od raznih bolesti, npr. raka ili srčanih bolesnika.
Takođe u narodu se koristi kao odlična stvar za dezinfekciju raka, tj za čišćenje rane.

Jedna kašika meda na dan daje Vam dovoljno snage i energije kao jedno ili dva energetska pića koja nisu zdrava za srce.

Neki su postavljali pitanje ” Koja je razlika između meda i šećera oboje je slatko? “

Med nikako nije isto što i obični šećer, on u sebi sadrži fruktozu i glukozu i pomaže tijelu da reguliše taj isti šećer u krvi, što znači da možemo reci bolje je uzeti i dvije kašike meda od jedne kašike običnog šećera.
Med ne mora da bude samo zaslađivač ujutru uz kafu, ili da ga stavimo u čaj, med se koristi i kao začin za jela, razne salate.
Takođe ublažava i kožne bolesti, tako da od meda možete da pravite različite smjese i maske za lice, ali i za kosu.
U toku prehlade med je najbolje konzumirati prije spavanja jer on ublaži kašalj i dalje širenje infekcije, što naravno znači da ga možete koristiti i preko dana, ali ne u pretjeranim količinama jer ne treba pretjerivati pa čak ni u zdravim namirnicama.

GUBITAK KILOGRAMA UZ KORIŠĆENJE MEDA?
Znamo da med ima antioksidativne efekte, te se pokazalo da je ustvari od najveće koristi dobro zategnutog stomaka i opsega struka.
Za sportiste ali i početnike kao što već znamo koristan je jer ima veliku energetsku vrijednost, s toga zašto ne ubaciti ovu bombu zravlja u svakodnevnu ishranu ali i na brži način riješiti se stomaka i zategnuti tijelo. 🙂

Imali ste veselu noć i muči Vas mamurluk ?
Da, med je čak super heroj i na tom polju.
Naše tijelo je umorno i iscrpljeno od ekstremno dobrog provoda, ustali ste neraspoloženi i loše volje? Jednostavno je, uzmite jednu bananu i jednu kašiku meda prelijte preko voćkice i vidjećete rezultate.

Pišite nam Vaša iskustva sa korišćenjem meda, da li ga proizvodite i na koji način ga koristite.

Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *